reklam
reklam

GPT-3 Nedir? GPT-3 Nasıl Kullanılır?

GPT-3 Nedir? GPT-3 Nasıl Kullanılır?

GPT-3, derin öğrenme yöntemleri kullanarak insanlarla benzer metinler yazabilen bir yapay zeka dil modelidir. GPT-n bu konuda geliştirilmekte olan bir yapay zeka dil serisiyken, GPT-3 bu serinin üçüncü nesil yazılımıdır. OpenAI tarafınca geliştirilen bu dil modeli, dünyanın büyük yazarlarını taklit edebiliyor olmasıyla kendisinden sıklıkla söz ettirmiş ve teknoloji camiasında başarılı bulunmuştur. Bu yaptığı taklit işleminde makine öğrenmesinin bir sonucu olarak ortaya çıkan derin öğrenmeyi kullanan yazılımın açılımı Generative Pre-Trained Transformer 3 şeklindedir.

Şairleri, yazarları taklit ederek ortaya koyduğu metinlerde onu gerçek yazarlardan ayırt etmek bir hayli zor. Çünkü GPT-3 çalışırken öncelikle yazarlarla ilgili metinler ona yükleniyor. Yazarın bütün çalışmalarını okuyan sistem, o kadar iyi analiz ediyor ki bu metinlerden bağımsız bir metin yazabiliyor. Yazdığı metinle gerek dil yapısı ve dil kurallarıyla, gerekse verdiği duyguyla yazarları aratmıyor. Bunu başarabilen başka bir rakibi olmaması nedeniyle de hem bilim, hem de teknoloji camiasının eşsiz bir parçası olarak görülüyor.

Elbette bu metin yazma olayı GPT-3’ün başarıyla yapabildiği konulardan yalnızca birisi. Yapay zeka kullanıcılar tarafından farklı projelerde de kullanılıyor. Kullanıldığı diğer alanlar arasında çeviri, analiz ve soru-cevap konuları da yer alıyor. Algoritma 175 milyar parametreden oluşuyor ve SuperGLUE gibi saygıdeğer testlerde önemli sonuçlar elde etmiş durumda.

GPT-3 Nasıl Kullanılır?

Eğer bir yazılımcıysanız ve GPT-3 ile birlikte projeler oluşturmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken şey OpenAI’nin sitesine ufak bir ziyaret gerçekleştirmek. Bu sayeden onlar tarafından geliştirilen AI modellerini kullanabilirsiniz. Site’den API için başvuru yapmanız ve sonucu almanız yeterli. Başvuruda bir form dolduruluyor. Doldurulan formda sizden talep edilen bilgiler arasında kullanacağınız projeyle ilgili bilgiler soruluyor ve ardından kategori seçmeniz isteniyor. Bu işlemlerin ardından ülkenizi ve internet sitenizi de paylaşarak formu yollayabilirsiniz.

Formun onaylanması durumunda ise daha farklı bir süreç başlıyor. Firma onaylandığınızı size belirttiğiniz mail adresinizden bildiriyor. Ardından da bekleme listesinde olduğunuzu ve sıranızı söylüyorlar. Sıra size geldiğinde API’yi kullanmanız için gerekli dokümanlar sizinle paylaşılıyor. Elbette projenin ilerleyişine göre daha fazla destek talep etmeniz de, verilen API desteğinin kesilmesinin de mümkün olduğunu belirtmekte fayda var.

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 Siber Suç
    Ziyaretçi Merhaba.şikayet edeceğim şahsın adını soyadını versem yeterli olur mu? Hangi telefon numarasını kull... Siber Suç
  • 2 Metin Yazarı
    Ziyaretçi Selam ben 17 yaşındayım metin yazarlığı konusunda hiç tecrübem yok ama bunu bi süre uzun uzun çalışı... Metin Yazarı
  • 3 Paypal
    Ziyaretçi İyi geceler turkiyeden paypal kart cikartmak istiyorum bu mumkunmudur acaba... Paypal
  • 4 Kelime İşlemci
    Ziyaretçi İlk wordprocessing programının (word'dan önce) adı nedir?... Kelime İşlemci
  • 5 Software
    Ziyaretçi Yazılımlar..bir eloktronik eşyanın kullanım süresini nasıl belirler..kullanım hakkını gasp etmek.doğ... Software
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al