freelance iş ilanları

PhpNuke Nedir? PhpNuke Demo ve PhpNuke Kurulumu

PhpNuke Nedir? PhpNuke Demo ve PhpNuke Kurulumu

PhpNuke, PHP programlama dili kullanılarak geliştirilmiş ücretsiz ve açık kaynak kodlu olarak geliştirilen bir (CMS) İçerik yönetim sistemidir. MySQL veritabanı kullanarak çalışan PhpNuke ilk defa David Norman tarafından yazılmış daha sonradan ise geliştirilmesi kısmında Francisco Burzi'nin yer aldığı bir projedir.  GNU lisansıyla dağıtılan PhpNuke özellikle ücretsiz ve açık kaynak kodlu CMS sistemi arayan kullanıcıların popüler olarak kullandığı tercihlerden biridir.

PhpNuke Demo

PhpNuke'un Türkiye üzerinde yer alan destek platformu, kullanıcılara PhpNuke'u tanıtmak ve bir demo göstermek amacıyla http://www.demo.phpnuketurkiye.com internet adresini oluşturmuştur. Bu web sitesine giriş yaparak PhpNuke'un tasarımı ve genel işlevleri hakkında fikir sahibi olabilmeniz mümkündür.

Veritabanı Nedir? Veritabanı Dersleri ve Veritabanı Oluşturma
İlginizi Çekebilir!

Veritabanı Nedir? Veritabanı Dersleri ve Veritabanı Oluşturma

Veritabanı, birbiriyle bağlantısı olan bilgilerin toplu olarak barındırıldığı alandır. Bilgisayar teknolojilerinin hayatın vazgeçilmesi haline gelmesiyle birlikte kağıt üzerinde yer alan veriler de internet ortamı üzerine geçiş ya...

PhpNuke Kurulumu

PhpNuke'u projenin resmi web sitesi olan https://www.phpnuke.org internet sitesinden son sürümüyle indirebilirsiniz.

PhpNuke'u kurmak için ilk adımda arşiv dosyasından çıkartın. Bu arşiv dosyası içerisinden “html”, “sql” ve “upgrade” isminde üç farklı klasör çıkacaktır. PhpNuke'u hangi dizine kurmak istiyorsanız HTML klasörünün içinde yer alan dosyaları o dizine FTP yardımıyla atın. Daha sonradan kurulum aşamasında lazım olacağı için hosting kontrol paneliniz içerisinden PhpNuke için bir MySQL kullanıcısı oluşturup, bu kullanıcı için ayrıca bir veritabanı oluşturun. Şimdi PhpNuke'un içerisinde yer alan “config.php” dosyasını herhangi bir Text editörü kullanarak (Notepad gibi) açın.  Açtığınız dosya içerisinden

$dbhost = "localhost";$dbuname = "root";$dbpass = "";$dbname = "nuke";

satırına ulaşın. Bu satırı aşaığıdaki örnekteki gibi kendi oluşturmuş olduğunuz MySQL bilgilerine göre düzenleyin.

$dbhost = "localhost";$dbuname = "Veritabanıkullanıcıadı";$dbpass = "Veritabanışifresi";$dbname = "Veritabanıadı";

Config yani ayar dosyamızı bu şekilde düzenledikten sonra hostinginizin PhpMyAdmin'ine ulaşmanız gerekiyor. Bunun için hosting panelinize tekrardan giriş yapın ve PhpNuke'da kullanacağınız veritabanını bulup PhpMyAdmin ile görüntüleyen. Bu sayfadan “import” veya “İçe aktar” seçeneğini bulmanız gerekiyor. Bu seçeneği bulduktan sonra PhpNuke'u indirdiğinizde çıkan klasörlerin içerisinden “sql” klasörüne girin ve “nuke.sql” dosyasını seçip işlemi onaylayın.

Artık kurulum işlemini sonlandırmamız için tek gerekli olan şey admin sayfasına giderek kendimize bir admin kullanıcısı oluşturmaktır. siteniz.com/admin.php şeklinde admin sayfasına giderek kurulum işlemini tamamlayabilirsiniz.

Ayrıca her türlü soru ve sorununuzu WM Aracı forumunda, Web Tabanlı Uygulamalar kategorisinde sorabilirsiniz:

PhpNuke Temaları

PhpNuke açık kaynak kodlu yapısı ve tamamen web arayüzü kullanıcı birimiyle yönetiliyor olması nedeniyle özelleştirilebilmeye son derece açık bir sistemdir. Hem gönüllü geliştiriciler hem de ücretli geliştiricilerin bolca olması PhpNuke için kullanılabilecek tema yelpazesinin de genişlemesine yardımcı olmuştur.

PhpNuke Eklentileri

PhpNuke'un kodlama altyapısında PHP gibi özgürlükçü bir dilin kullanılmış olması, açık kaynak kodlu olarak dağıtılıyor olması onu hem paket eklentiler hem de manuel eklentiler konusunda da benzerlerinden öne taşıyan bir CMS sistemi haline getirmiştir. Google üzerinden yapacağınız aramalarla istediğiniz özellikleri kapsayan PhpNuke eklentilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 ASCII
    Serpil Çetin Yön işaretlerinin Ascıı kodu nedir?... ASCII
  • 2 SIM Lock
    Muhammed Elimde 15 pro max var sim lock var kildi karabilir miyiz geri dönüş yaparsanız sevinirim iyi günler... SIM Lock
  • 3 WebGL
    abdullah merhabalar ben WebGL yi dediğiniz gibi yapıyorum eksiksiz ama yinede olmuyor açmıyor oyunu ne yapama... WebGL
  • 4 Bumble
    Aydan Bumble giriyorum Bi kaç kişiye msj atmama rağmen chat kısmı da göremiyorum... Bumble
  • 5 Swarm
    Mehtap Aynı telefonda ikinci bir swarm nasıl açabilirim... Swarm
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al