Sync, İngilizcedeki “synchronization” yani senkronizasyon kelimesinin yaygın olarak kullanılan kısaltmasıdır. Sync’i en net şekilde veriler veya organizasyonların eşzamanlaması olarak yorumlayabiliriz. Birçok araç ve gereçte kullanılan Sync ile internet sitelerinin panellerinde, Android ve iOS gibi mobil cihazlarda, yazılımlarda ve birçok teknolojik üründe karşılaşabilirsiniz.
Sync Android
Sync Android’de cihazınızı eşzamanlamanıza yardımcı olan bir özelliktir. Artık daha çok bulut yedekleme adıyla kullanılan Sync sayesinde, cihazınızdaki verileri uzaktaki bir sunucuya yedeklenmesi için kopyalayabilirsiniz. Android işletim sistemi içindeki bir çok verinizi Sync yardımıyla yedekleyebilirken bu işlevi cihazınızda kullanmış olduğunuz diğer uygulamalar da sunabilir.
Örneğin dünya çapında popüler not alma uygulaması olan Evernote’un menüsünde “Sync” seçeneğinin olduğunu görebilirsiniz. Bu seçeneği aktif hale getirdiğinizde cihazınıza almış olduğunuz notların tümünü Evernote’un yedekleme sunucularına kaydedebilirsiniz. Böylece farklı bir cihazdan aynı çalışma notlarınıza erişebilir veya cihazınızı değiştirdiğinizde notlarınızı aktarmanıza gerek kalmadan bulut sunucu üzerinden Sync edilmiş verilerinizi cihazınıza geri yükleyebilirsiniz.
Apple Nedir? Apple Kimliği ve Apple Destek
Apple, ya da eski adıyla Apple Computer Inc., merkezi Cupertino, California’da bulunan; tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımı ve kişisel bilgisayar tasarlayan, geliştiren ve satan Amerikan çok uluslu şirkettir. Apple Şirketi 1 Nisan ...
Sync Ne İşe Yarar?
Sync kısıtlı bir kavram gibi görünse bile oldukça geniş anlamda kullanılabilir ve farklı işlevlere sahip olabilir. Örneğin Apple cihazlarda Türkçeye “Eşzamanlama” olarak geçirilen Sync özelliği sayesinde birçok cihazınızın birbiriyle içerik olarak bağlayabilir ve içeriklerinize farklı Apple cihazlarından da erişebilirsiniz.
Bu tanımın dışında da Sync kavramı farklı özelliklerle karşınıza çıkabilir. Daha spesifik sonuçlar elde etmek için Sync kavramının ne şekilde tanımlandığına önce kaynağın kendi içinden ve yardım kaynaklarından bakmayı deneyebilirsiniz. Eğer bir yazılım kullanıyorsanız yazılım yardım kütüphanesine göz atabilir, teknolojik bir cihaz kullanıyorsanız kullanma kitapçığı ve yapacağınız ufak araştırmalarla işinize yarayan sonuçları elde edebilirsiniz.