VDS (Virtual Dedicated Server), Paylaşımlı Ayrılmış Sunucu olarak adlandırdığımız bir sanal sunucu şeklidir. VDS'in oluşturulmasının temel mantığı diğer sanal sunucu hizmetleriyle neredeyse aynıdır. Ana bir fiziksel makine üzerinden sanallaştırma ortamı yardımıyla önce ayrı bir sunucu tarafı oluşturulur. Sonra bu oluşturulan sunucu tarafına özel RAM ve CPU oranı ataması yapılır. Sonuç olarak ortaya VDS yani Virtual Dedicated Server çıkar.
VPS ve VDS Arasındaki Farklar Nelerdir?
VDS sıklıkla VPS ile karıştırılan bir sanal sunucu hizmettir. Bu nedenle tanımın hemen arkasından VPS ile VDS'i ayırt eden farklılıkları sunmamız VDS'i tamamen anlamanız için önemli bir nokta olacaktır;
Bir VPS, VDS'den daha iyi olmaz gibi genel bir mantık yoktur. Bu sunucuların özellikleri gibi birçok kriter bu karşılaştırmada önemli bir rol oynar.
VDS Sunucu ve VDS Hosting tam olarak ilk maddede açıkladığımız sunucu şeklidir. Bu sanal sunucuların içerisinden belli hosting yazılımları yardımıyla barındırma hizmeti sağlanabilir. Web sitelerinin barındırılmasında, online yazılımların barındırılmasında ve oyun sunucularının kurulmasında VDS sunucu ve VDS Hosting hizmetleri kullanılabilir.
Aklına bir soru mu takıldı? O zaman uzmana sor: