wmaraci reklam

Alexa Nedir? Alexa Sorgulama ve Alexa Düşürme Yöntemleri

Alexa Nedir? Alexa Sorgulama ve Alexa Düşürme Yöntemleri

Alexa, ABD merkezli amazon.com tarafından 1996 yılında kurulan, web sitelerinin web trafikleriyle ilgili bilgi veren bir web site analiz aracıdır. Yaklaşık 20 yıllık bir proje olması ve çok büyük bir veritabanına sahip olması sebebiyle Alexa, internet kullanıcılarının web siteleri hakkında bilgi edinmek adına uğradıkları önemli sitelerden biridir. Sitelerle ilgili bilgileri büyük oranda Alexa Toolbar isimli yazılım aracılığı ile kullanıcılardan edinmektedir.

Alexa Sorgulama

WM Aracı site analiz aracı yardımı ile veya aşağıdaki araç ile hızlı bir şekilde web sitenizin alexa'daki durumunu sorgulayabilirsiniz:

PR Nedir? PR Yapmak ve PR Çalışmaları
İlginizi Çekebilir!

PR Nedir? PR Yapmak ve PR Çalışmaları

PR (Public Relations), bir kişi veya kurum için halkın genel algısını başarılı şekilde iletişim kanallarının kullanılarak yönetilmesidir. Türkçeye Halkla İlişkiler olarak çevrilen kavram, bir marka veya kişinin halkın karşısı...

Alexa Düşürme Yöntemleri

Alexa sıralamanızı hızlı bir şekilde düşürmek için uygulamanız gereken bir kaç taktik var. Bu taktikler dışında zaten web sitenizin alacağı hit, sayfa gösterim sayısı ve ziyaretçinin sitede kalma süresi arttıkça alexa sıralamanız da düşecektir.

Öncelikle bu taktikleri uygulayarak başlayabiliriz:

  • Alexa Toolbar'ı indirin ve kurun: Alexa, siteleri sıralamak için kullandığı verinin büyük bir kısmını bu toolbar sayesinde topluyor. Bu yüzden öncelikle sizin bu toolbar'ı yükleyip tarayıcınıza kurmanız gerekli. Sonuçta sitenizin en önemli ziyaretçisi aslında sizsiniz :) Toolbar'ı kurarak tek başınıza bile sitenizin sıralamasını milyonlarca sıra düşürebilirsiniz. Çünkü tek başınıza sitede kalma oranını yukarıya çekmeniz mümkün. Sitede kalma oranı ne kadar yüksekse site o kadar kalitelidir. Çünkü insanlar kaliteli ve kendilerine yarar sağlayan sitelerde uzun vakit geçirirler. Kısa vakit geçirdikleri ve hemen çıktıkları siteler işe yaramaz ve çöp sitedir. Düz mantık :) Alexa toolbar'ı şuradaki bağlantıdan indirip kurabilirsiniz: http://www.alexa.com/toolbar
  • Sitenize alexa widget'ini ekleyin: Alexa'nın veri toplamak için kullandığı bir diğer aracı da Alexa Widget. Sitenizde uygun bir alana ekleyebileceğiniz bu widget ile Alexa'ya veri gönderebilir ve sitenizin Alexa'da üst sırala çıkmasını sağlayabilirsiniz. Peki neden Alexa'ya veri göndererek üste çıkıyorum diyorsanız; Alexa, ,nternet alemindeki sitelerin neredeyse çoğunu ölçümleyemiyor. Bu yüzden bu sitelerin hitlerini bir algoritma olarak tahmini olarak giriyor. Bu sayıda genellikle çok az oluyor. Bu yüzden Alexa'ya bilgi vererek sitenize giren son damla hiti bile Alexa'ya göndermiş oluyorsunuz. Bu da sıralamada üste çıkmanız anlamına geliyor. Alexa Widget'i şuradaki bağlantıdan oluşturup sitenize ekleyebilirsiniz.
  • Alexa sayfasına yorum yapılmasını sağlayın: Sitenizin Alexa'daki sayfasına olumlu yorum yapılmasını sağlayın ve yıldız verin. Hatta bunu öncelikle siz yapın ve daha sonra ziyaretçilerinizden rica edin :)
  • Alexa'ya kayıt olup sitenizi onaylatın: Sitenizin Alexa'daki sayfasına girdiğinizde sağ üst kısımda "Is this your site?" yazısını göreceksiniz. Bu yazının yanındaki bağlantıya tıklayarak kayıt olun ve sitenin size ait olduğunu onaylatın.
  • Siteniz hakkında Alexa'ya daha fazla bilgi verin: Sitenizin Alexa'daki sayfasına girerek "Edit Site Info" butonuna tıklayın ve logonuzu, site açıklamanızı vb bilgileri girerek Alexa'ya siteniz hakkında daha fazla bilgi verin.
  • Backlink alın: SEO için olmazsa olmaz olan backlink'ler Alexa için de fazlasıyla yararlı.
  • Sitenizin yüklenme süresini düşürün: Hızlı açılan siteler SEO açısından önemli olduğu gibi Alexa'da yükselmek açısından da önemli. Sitenizi optimize edip yüklenme süresini düşürmeniz Alexa sıralamanızın da yükselmesini sağlayacaktır.
  • Bonus: İlk madde de söylediğimiz gibi Alexa verilerin büyük bir kısmını toolbar aracılığı ile topluyor. Bu yüzden eğer ziyaretçileriniz Alexa Toolbar kullanan kişiler ise Alexa'ya daha fazla veri gidecek ve sıralamanız bir hayli yükselecektir. Burada bir doğru orantı kurduğumuzda; ne kadar çok Alexa Toolbar kullanan ziyaretçi o kadar fazla veri demektir. Peki bu kitleye nasıl ulaşabiliriz? Cevabı aslında çok basit. Aynı sizin gibi bilinçli webmaster'lara ulaşarak :) O zaman sitemize ne kadar çok webmaster çekersek o kadar çok Alexa'ya veri göndermiş olur ve yükselme sağlarız. Peki bunu nasıl yaparız? Basit. Sitenizde webmaster'ların işine yarayacak makaleler paylaşın, araçlar yapın. Bunlar tabi akla gelen ilk şeyler. Yaratıcılığınızı konuşturun :) Kolay gelsin.

Alexa Terimleri

  • Global Rank: Alexa veritabanına kaydedilmiş dünyadaki bütün siteler arasında kendi sitenizin sıralamasıdır.
  • Rank in Country (Türkiye): Alexa veritabanına kaydedilmiş Türkiye'deki bütün siteler arasında kendi sitenizin sıralamasıdır.
  • Backlink: Bir siteden aldığınız referans linkidir.
  • Sites Linking in: Toplam backlink sayınız ve detaylı analizi.
  • Traffic Rank: Sitenizle ilgili istatistikleri ve grafiklerin bulunduğu alandır. Sadece Alexa Global'de ilk 100.000 ‘de yer alan siteler için günlük bilgiler gösterilir. Diğer siteler için 7 günlük, aylık, 3 aylık ve 6 aylık değerlerinizi görebilirsiniz.
  • Contact Info: Site sahibiyle ilgili iletişim bilgilerinin yer aldığı bölümdür. Otoriter sitelerde daha detaylı bilgiler yer alır.
  • Keywords: Sitenize gelen ziyaretçilerin, arama motorları üzerinden en çok hangi kelimeleri arayarak geldiklerini gösterir.
  • Demographic: Ziyaretçilerinizin yaş, eğitim, lokasyon gibi bazı bilgilerini görebilirsiniz. Bu değerler her site için bulunmaz. Daha çok otoriter sitelerin analizlerinde bulunan bir özelliktir.
  • Clickstream: Sitenize en çok trafik yönlendiren siteleri listeler.

Alexa Kayıt

Sitenizi Alexa'ya kayıt ettirmek için ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Siteniz yayına girdikten sonra Alexa botları tarafından farkedilip kayıt edilecektir. Bu işlemi hızlandırmak için alexa toolbar yükleyerek sitenizi ziyaret edebilir veya sitenizi alexa.com'da sorgulayabilirsiniz. Ayrıca buradan Alexa'ya kullanıcı kaydı yaptırabilir ve sitenizi sahiplenebilir, site açıklaması, iletişim vb açıklamaları kendiniz girebilirsiniz.

Alexa Toolbar Nedir?

Alexa Toolbar ile sitenizin ziyaretçi performansını takip edebilir, ziyaret ettiğiniz sitelere ait analizleri inceleyebilirsiniz. Ayrıca Alexa Toolbar'ın aşağıdaki özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

  • Toolbar'daki arama kutusu ile Google dahil birçok arama motorunda arama yapabilirsiniz.
  • Sitelerin Google PR ve Alexa değerlerini görebilirsiniz.
  • Sitelerin aldıkları backlinkleri görebilir, detaylarını inceleyebilirsiniz.
  • Ziyaret ettiğiniz siteye gelen kişilerin daha sonra hangi siteleri ziyaret ettiklerini görebilirsiniz.

Alexa Toolbar İndir: http://www.alexa.com/toolbar

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 HTS Kaydı
    Abdullah İnstagram konuşmaları hts Ye yansırmı... HTS Kaydı
  • 2 Xing
    Zeynep Almanya'da hemşire olarak çalışmak için ilan vermek istiyorum... Xing
  • 3 YS Belgesi
    Mehmet Sami Merhaba, Kendi sunucum yok bir hosting firması bünyesinde barınmakta olan bir blog sitem var bunun i... YS Belgesi
  • 4 Home Ofis
    shahram montazeri dear sir, information was so clear and to the point thank you for that. opening the company is... Home Ofis
  • 5 Home Ofis
    HASAN Ben bir emekli teknik elemanım mesleğimi devam ettirmek için evimde faaliyatimi sürdürmek istiyorum.... Home Ofis
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al