FaceTime, Apple cihazların birebir olarak videolu görüşmeler gerçekleştirmesini sağlayan çağrı servisidir. Sadece Apple cihazların sahip olduğu FaceTime özelliği diğer marka cihazlar ve işletim sistemleriyle uyumsuzdur. Apple cihazlarında dahili bir uygulama olarak yer alan FaceTime özelliği sadece mobil cihazlar değil bilgisayarlar aracılığıyla da kullanılabilir. Mac, iPad, iPhone, iPod Touch gibi Apple markasının ürünleri arasında FaceTime çapraz olarak kullanılabilir.
FaceTime’ı kullanacak olan cihazlarda geçerli bir Apple ID kullanılarak oturum açılmış olması ve mail adresi eklenmiş olması gerekir. Bu teknoloji üzerinden gerçekleştirilen çağrılar uçtan uca şifreleme yöntemleri kullanılarak şifrelenir ve güvenli hale getirilirler. FaceTime çağrısı gerçekleştirilirken işletim sisteminin arayüz detayları ortadan kalkar ve bu sayede iletişim tamamen bire bir hale getirilmesi sağlanır. Yapılan bu tasarımsal değişiklik sayesinde kullanıcılar dikkatlerini tümüyle görüşmeye verebilirler.
iPhone ve iPod touch gibi çift kameraya sahip olan cihazlar FaceTime özelliğini kullanarak video konferanslar gerçekleştirebilirler. FaceTime çağrısı yaparken kullanıcılar dilerlerse sadece ön veya sadece arka kamera tercihi gerçekleştirerek, kullanmak istedikleri kamera ile görüntü aktarılmasını sağlayabilirler. Ayrıca kullanıcılar istediği zaman geçici veya kalıcı olarak çağrı sırasında görüntünün karşıya aktarılmasını durdurabilirler.
FaceTime’ı kullanacak olan kullanıcıların online olmalarına gerek yoktur. Sıradan bir telefon çağrısı gerçekleştirir gibi FaceTime’ı kullanabilirler. İnternete gerek duymuyor olması nedeniyle FaceTime cihaz kullanıcılarına büyük bir şarj avantajı sunar. Benzeri ve internetle çalışan uygulamaların aksine FaceTime çağrıları algılar ve bir Apple cihazından FaceTime çağrısı geldiğinde bu özelliği aktif hale getirir.
Facetime Etkinleştirme
iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarda FaceTime’ı etkinleştirmek için;
- Cihazınızın Ayarlar menüsünden Mesajlar bölümüne girin ve iMessage özelliğinin açık olduğundan emin olun.
- iMessage aktif ise Gönder ve Al seçeneğine dokunup, "iMessage'la Apple kimliğini kullan” seçeneğine dokunun.
- Size şuradan ulaşılabilir bölümünde telefon numaranız ve Apple kimliğinizin onaylı olduğundan emin olun
- Şimdi, Ayarlar menüsünden FaceTime’a giriş yaparak aynı adımları takip edin.
Eğer Mac’inizden FaceTime’ı etkinleştirmek istiyorsanız;
- Uygulama menüsünden Mesajlar veya FaceTime’a giriş yapın. Eğer şifre istenirse mobil cihazınızda giriş yaptığınız Apple ID’yi kullanarak giriş yapın.
- Mesajlar uygulamasından Tercihler’i seçtikten sonra Hesaplar bölümüne tıklayın. Ardından iMesage hesabınızı seçin.
- FaceTime uygulamasına giriş yapın ve Tercihler’den Ayarlar’a tıklayın.
- Telefon numaranızı açık konuma getirin.
Artık mobil cihazınız için gelen FaceTime çağrılarını Mac’iniz üzerinden cevaplayabilir veya yeni bir FaceTime çağrısı oluşturabilirsiniz.
Apple Nedir? Apple Kimliği ve Apple Destek
Apple, ya da eski adıyla Apple Computer Inc., merkezi Cupertino, California’da bulunan; tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımı ve kişisel bilgisayar tasarlayan, geliştiren ve satan Amerikan çok uluslu şirkettir. Apple Şirketi 1 Nisan ...
FaceTime Android
İçeriğimizin başında belirttiğimiz üzere FaceTime sadece Apple markalı iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlar ve Mac bilgisayarlar üzerinden kullanılabilmektedir. Apple’ın yerleşik uygulaması olduğu için FaceTime bir şekilde Android cihazlara kurulsa bile çalışmayacak ve orijinal işlevlerini yerine getiremeyecektir. Alternatif olarak eğer görüntülü sohbet etmek istiyorsanız, WhatsApp ve Facebook Messenger’ın görüntülü konuşma özelliklerinden faydalanabilirsiniz.