TeamViewer, 2005 yılında geliştirilen uzakta bulunan herhangi bir bilgisayar veya sunucuya bağlanarak bu bilgisayarın başında oturuyormuşçasına kontrol etmenize yardımcı olan uzak masaüstü paylaşım yazılımıdır.
TeamViewer’ı kullanarak bağlandığınız bir sunucu veya bilgisayarla veri transferinde bulunabilir yada uzaktan yönetim seçenekleri yardımıyla kolayca yönetebilirsiniz.
TeamViewer Kurulumu
TeamViewer’ı öncelikle kendi resmi web sitesi aracılığıyla buraya tıklayarak indirebilirsiniz. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra kurulum simgesine çift tıklayarak kurulum işleminin başlamasını sağlayabilirsiniz;
- Kurulum ekranı karşınıza geldiğinde TeamViewer size “Kur” veya “Çalıştır” seçeneklerini sunacaktır. Bilgisayarınızda sürekli olarak TeamViewer’ın yer almasını istiyorsanız bu ekrandan “Kur” seçeneğini seçtikten sonra “İleri” butonuna tıklayın.
- İleri seçeneğiyle devam ettikten sonra bir sonraki aşamada karşınıza gelen pencerede TeamViewer’ın kullanım amacını seçmeniz için seçenek menüsü karşınıza gelecektir. Eğer TeamViewer’ı ücretsiz olarak kullanmak istiyorsanız ve ticari bir amaçla kullanmayacaksanız "kişisel/ticari olmayan kullanım" şıkkını işaretledikten sonra “İleri” butonuna tıklayın.
- Bu adımı geçtikten sonra karşınıza kullanım sözleşmesi ekranı gelecektir. Bu ekranda yer alan her iki seçeneğe de tik işareti koyduktan sonra tekrardan “İleri” butonuna tıklayın.
- Son olarak karşınıza gelen ekrandan "Hayır (varsayılan)" seçim düğmesine tıklayın ve “Bitir” tuşuna basarak kurulumun sonlanmasını sağlayın.
- Şimdi TeamViewer bilgisayarınıza kurulacak ve ardından kullanmanız için hazır olan TeamViewer ekrana gelecektir.
Mac Nedir? Mac Bilgisayar ve Mac Pro
Mac ya da tam ismiyle Macintosh, Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından satışa sunulan Apple bilgisayarları serisinin ismidir. Macintosh serisinin ilk bilgisayarı olan Mac 128k, Apple Lisa işlemcisiyle bilinmekte ve GUI arayüzüyle kullanılma...
TeamViewer Kullanımı
TeamViewer’ı bilgisayarınıza kurduktan sonra çalıştırdığınızda gayet basit ve sade bir tasarımla birlikte yazılımın ilk kullanım arayüzü açılacaktır. Bu ekran üzerinden ilk olarak “Uzaktan Kontrole İzin Ver“ ve “Uzaktaki Bilgisayarı Kontrol Et” kısımları dikkatinizi çekecektir.
Uzaktaki bir bilgisayar yada sunucuya bağlanmak için Uzaktaki Bilgisayarı Kontrol Et bölümünde yer alan ID kısmına karşıdaki kullanıcının size verdiği ID’yi elinizle yazabilir veya doğrudan yapıştırabilirsiniz. Daha sonra hemen alt kısımdan “Uzaktan Kontrol” yada “Veri Aktarımı” seçeneklerinden herhangi birini seçin ve ardından “Karşıdaki kişi ile bağlantı kur” seçeneğine tıklayın. Birkaç saniyelik bekleme sürecinden sonra TeamViewer sizden karşıdaki bilgisayar yada sunucuya erişim için gerekli olan şifreyi isteyecektir. Şifreyi girip “Oturum Aç” butonuna bastıktan sonra bağlantınız kurulacak ve işlemleri yapabileceğiniz pencere ekranı karşınıza gelecektir.
Artık tıpkı kendi bilgisayarınızı kullanır gibi bu işlem penceresi içerisinden karşıdaki bilgisayarda gerçekleştirmek istediğiniz işlemleri yapabilir, sağ menü yardımıyla ekranı tam ekran olarak görüntüleyebilir ve hatta dilerseniz sohbet menüsü yardımıyla karşıdaki kullanıcıyla irtibat halinde olabilirsiniz.
Eğer başka bir kullanıcının bilgisayarınıza bağlanmasını istiyorsanız o halde “Uzaktan Kontrole İzin Ver” başlığı altında yer alan ID ve şifreyi bilgisayarınıza bağlanmasını istediğiniz kullanıcıya vermeniz yeterli olacaktır.
The TeamViewer software application allows for remote control, desktop sharing and file transfer between computers. TeamViewer is compatible with multiple platforms, including Windows, Mac OS X, Linux, iOS, and Android. TeamViewer allows a user to access another computer remotely using a web browser.
TeamViewer was founded in Uhingen, Germany in 2005. It is designed to work either by installing it on a computer or running a "Quick Support" version that does not require installation. While installation is not required, TeamViewer does need to be running on the computers for remote access and control to work. The software uses RSA key exchange and AES (256-bit) session encoding to provide a secure connection.