wmaraci reklam

VPN Nedir? VPN Servisleri ve VPN Programları

VPN Nedir? VPN Servisleri ve VPN Programları

VPN, açılımıyla Virtual Private Network genel bir internet bağlantısı üzerinde güvenli bir internet bağlantısı oluşturulmak için kullanılan teknolojiye verilen isimdir. VPN servisleri günümüzde başta büyük şirketler olmak üzere eğitim enstitüleri, kamu binalarının bilgisayarları ve gizlilikle güvenliğe önem veren kişisel kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

 VPN teknolojisi üzerinden gerçekleştirilen bağlantılarda kullanıcı birden fazla web sitesine erişim sağlayabilir ve kimliğini belli etmeden internet üzerinden istediği web sitelerine erişimde bulunabilir. VPN'in kullanıcılara sağladığı en büyük avantaj internet üzerinde elde edilen net gizlilik, internet korsanlarına karşı koruma ve ekstradan bağlantı güvenliğidir.

 Kendinize daha güvenli bir internet bağlantısı kurmak istiyorsanız VPN tercih edebileceğiniz hem en pratik hem de en maliyetsiz yöntemlerden biridir.  VPN teknolojisinin tek dezavantajı ise bağlantının tekrardan katmanlanması nedeniyle ortaya çıkacak olan hız düşümü sorunudur. Bu sorunu aşmak için ise kullanacağınız herhangi bir VPN servisinde size fiziksel olarak konumu en yakın ülkeleri tercih etmeniz bu dezavantajı en aza indirmenize yardımcı olacaktır.

VPN kendi başına bir bağlantı teknolojisi olması nedeniyle yalnızca PC platformlarındaki kullanıcılar için geçerli değildir. Pekala bir iOS işletim sistemi cihaz kullanıcısı veya Android cihaz kullanıcısı da kullanacağı VPN uygulamalarıyla bu teknolojiden faydalanabilmektedir.

VPN Servisleri

VPN servis sunucuları kullanıcıların en pratik şekilde bu teknolojiyi kullanmasını hedefler. Bu nedenle en kısa sürede en aktif şekilde bağlantınızı VPN üzerinden kullanabilmeniz için VPN programları (yazılımları) aracılığıyla bu teknolojiyi kullanıcılarına sunarlar.

 VPN servislerinin tamamı ücretlidir, ücretsiz olarak hizmet veren VPN servisleriyse size mutlaka belli bir kota yani limit uygulaması koyarlar. Gerçek bir VPN deneyimi için hiç şüphesiz bir VPN servisinden VPN yazılım lisansı satın almanın bu durumda kaçınılmaz olduğunu sanırım söylememize bile gerek yoktur.

DA Nedir? Domain Authority Yükseltme ve Domain Authority Sorgulama
İlginizi Çekebilir!

DA Nedir? Domain Authority Yükseltme ve Domain Authority Sorgulama

DA (Domain Authority), dünyaca ünlü SEO şirketi Moz tarafından geliştirilen ve internet sitelerinin SERP sayfasında birbirine karşı muhtemel üstünlüklerini tahmin etmeye yardımcı olan SEO skorudur. 0 ile 100 arasında derecelendirmeyle ...

VPN Programları

VPN Programları köşesine baktığımızda ülkemiz kullanıcıları başta olmak üzere tüm dünya tarafından sıklıkla tercih edilen ve bizim sizlere önerebileceğimiz üç farklı program ve servis bulunuyor;

1) TunnelBear

TunnelBear, yalnızca bilgisayarlar için değil aynı zamanda mobil cihazlar için de yazılımlarıyla size VPN hizmeti sunan en köklü servislerden birisidir. Her kullanıcısına aylık 500 MB promosyon sunan TunnelBear'ın daha yüksek erişimli kotaları için ise bir lisans paketini satın almanız gerekiyor. TunnelBear kullanarak elde edeceğiniz bir büyük avantaj ise çapraz platform desteği sayesinde lisansınızı hem bilgisayarınızda hem de mobil cihazlarınızda kullanabilecek olmanızdır. Üstelik TunnelBear kesinlikle şuana kadar hazırlanmış en kolay kullanımlı VPN yazılımıdır. TunnelBear hakkında daha fazla detay almak ve nasıl kullanıldığını aşama aşama öğrenmek için sitemizde arama yapıp ilgili konuya ulaşabilirsiniz.

2) HideMyAss

İlk başta bir web proxy servisi olarak tanınan HideMyAss daha sonradan kullanıcılara VPN'in gizli saklı dünyasını sunmak için kollarını sıvadı ve harika bir VPN yazılımı geliştirdi. Uygun fiyatı ve kolay kullanımlı yazılımı sayesinde HideMyAss özellikle PC için VPN konusunda tercih edebileceğiniz önemli alternatiflerden biri. Aşağıdaki bağlantıdan HideMyAss'i nasıl kullanacağınızı adım adım öğrenebilirsiniz.

3) Hotspot Shield

Özellikle yasaklı sitelerin sayısının arttığı zamanlarda insanımızı VPN teknolojisiyle tanıştıran ve sıklıkla yaptığı reklam kampanyalarından artık hepimiz Hotspot Shield'in adına aşina olmuşuzdur. Kaliteli yapısı, çapraz platform desteği ve uygun lisans ücretleri düşünüldüğünde Hotspot Shield'de listemizde size önerebileceğimiz en iyi VPN yazılımlarının arasında yer alıyor.

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 HTS Kaydı
    Abdullah İnstagram konuşmaları hts Ye yansırmı... HTS Kaydı
  • 2 Xing
    Zeynep Almanya'da hemşire olarak çalışmak için ilan vermek istiyorum... Xing
  • 3 YS Belgesi
    Mehmet Sami Merhaba, Kendi sunucum yok bir hosting firması bünyesinde barınmakta olan bir blog sitem var bunun i... YS Belgesi
  • 4 Home Ofis
    shahram montazeri dear sir, information was so clear and to the point thank you for that. opening the company is... Home Ofis
  • 5 Home Ofis
    HASAN Ben bir emekli teknik elemanım mesleğimi devam ettirmek için evimde faaliyatimi sürdürmek istiyorum.... Home Ofis
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al