wmaraci reklam

Shopify Nedir? Nasıl Kullanılır ve Shopify Kullanan Siteler

Shopify Nedir? Nasıl Kullanılır ve Shopify Kullanan Siteler

Shopify, yazılım ve programlama bilgisi olmadan kendi e-ticaret mağazanızı kurabileceğiniz, ödemeler alıp ürünlerinizi internette satabileceğiniz, ücretli bir e-ticaret mağazası yazılımıdır. Dünya çapında 600 binin üzerinde müşterisi olan Shopify’in 2017 yılı geliri 580 milyon dolardır. Shopfiy’ı kullanarak, programlama bilginiz olmamasına rağmen minimum efor sarfederek, tek bir ana kontrol merkezi üzerinden e-ticaret mağazanızı hazırlayabilir, ürünlerinizi hemen satışa sunabilirsiniz.

Kanada merkezli Shopify’ın oldukça ilginç bir kuruluş öyküsü var. 2004 yılında bir grup kayakçı arkadaş olan Tobias Lütke, Daniel Weinand ve Scott Lake ellerindeki Snowboard ekipmanlarını internet üzerinden satmanın kolay bir yolunu ararlar. Karşılarına çıkan tüm sistemler kendilerini tatmin etmeyince üçlü, açık kaynaklı Ruby on Rails’i kullanarak kendi online mağazaları Snowdevil’i kururlar. Birkaç ay sonra ise kendileri gibi e-ticaret yazılımına ihtiyaç duyan tüm dünyadan milyonlarca kullanıcının olduğunun farkına varınca Shopify adında, yıllarca unutulmayacak ve e-ticaret sektörünün lider yazılımlarından biri haline gelen yazılım şirketinin temellerini atarlar.

Bugün kendi e-ticaret mağazasını kurmak istediğinizde yazılım bilginiz yoksa tercih edebileceğiniz elle sayılır düzeyde kaliteli yazılım paketi mevcuttur. Shopify da bunlardan biri olarak öne çıkan ve 70’in üzerinde ödeme sisteminin dahili olarak kullanıcıya ulaştığı en gelişmiş e-ticaret yazılımlardan biridir. Bulut tabanlı olarak sunulan servis, yapısı nedeniyle Shopify mağaza sahipleri Hosting ve sunucu kurulumu gibi teknik ihtiyaçların hiçbiriyle uğraşmalarına gerek kalmadan tam fonksiyonel bir e-ticaret mağazası kurabilirler.

Shopify mağazanızı kurarak aklınıza gelebilecek hemen her türlü ürün ve hizmeti satabilirsiniz. Üstelik ürün veya hizmetlerinizin fiziksel olması gibi bir şart yoktur. Bir yazılım firması pekala Shopify’ı kullanarak müşterilerine yazılım paketi veya logo tasarım hizmetini paket haline getirerek hizmet olarak sunabilir. Shopify’ın 600 bini aşan dev bir kullanıcı kitlesine sahip olmasının birçok nedeni var. Sunduğu kullanım kolaylığı, teknik detaylara gerek kalmadan insanlara e-ticaret mağazalarını kurma ve yönetme şansı sunması, entegre ödeme sistemleri (sanal POS), SEO tabanlı sistemi, ürün inceleme modülü ve MailChimp bunlardan yalnızca birkaçıdır.

Shopify’ın avantajları neler?

  • Shopify bulut tabanlı bir servistir ve bu nedenden dolayı tüm internet tarayıcılarından ve cihazlardan ulaşılabilir.
  • Mağaza sahiplerinin minimum efor sarfederek ve teknik bilgiye gerek duymadan kendi e-ticaret mağazalarını oluşturma imkanı tanır.
  • Dijital pazarlama araçlarının birçoğuna varsayılan olarak sahiptir ve modülleri yardımıyla mağaza sahiplerinin ürünlerini istedikleri gibi kişiselleştirmelerine yardımcı olurlar.
  • Yaygın bir kullanıcı kitlesi olması nedeniyle birçok geliştirici Shopify kullanıcılarına özel ek yazılımlar, arayüzler ve temalar geliştirmektedir.
  • Liquid dili üzerine temellendirilmiştir. Dolayısıyla HTML, CSS ve JS dillerini öğrenen mağaza sahipleri tüm ihtiyaçlarını kendileri sağlayacak kadar etkin kullanabilirler.
  • İstenilen özellikleri sisteme sonradan kazandırmaya yardımcı olan 3. parti yazılım desteği mevcuttur.
  • Shopify tüm barındırma sorununu müşteriden sıyırarak kendi bünyesine geçirmiştir. Bu nedenle kullanıcıların hosting ve sunucu çözümleri hakkında bilgi olması ve sunucuyu yönetmeleri için eğitim almaları gerekmez.
  • Birbirine yardımcı olabilecek yarım milyonu aşkın mağaza kullanıcısı vardır.
Hosting Nedir? Hosting Alma ve Hosting Sorgulama
İlginizi Çekebilir!

Hosting Nedir? Hosting Alma ve Hosting Sorgulama

Web site yayınlamak için; özel olarak üretilmiş, internete çok hızlı bağlanma imkanı sağlanan, binlerce ziyaretçiye aynı anda hizmet verebilecek ve sürekli çalışacak bilgisayarlara ihtiyaç duyulur. Barındırma da denilen hosting ve...

Shopify ücretli midir? Hizmet bedeli ne kadar?

Yazılım, bulut barındırma servisi, SSL sertifikası ve dahası bir e-ticaret mağazasının sahip olması gereken tüm özellikleri sunan Shopify, aylık abonelik modeli üzerinden kullanıcılarını ücretlendirmektedir. Basic Shopify (29 dolar), Shopify (79 dolar) ve Advanced Shopify (299 dolar) paketleriyle, Shopify tüm ölçekteki mağazalara kapılarını online ticarete açma imkanı sunuyor. Aylık abonelik bedeli haricinde Shopify’ı kullanırken yaptığınız her online ticarette, online ödeme kullanan ve doğrudan alışveriş yapan (havale veya kapıda ödeme) kullanıcılar için yüzde 2.4 ila yüzde 2.9’a varan komisyon ödemesi ve sabit işlem masrafı ödenmesi gerekmektedir.

Yukarıdaki klasik paketlerin dışında aylık bazda çok yüksek ticaret hacmi bulunan e-ticaret mağazaları için ShopifyPlus isimli bir paketleri daha mevcuttur. Yalnızca sosyal medya üzerinden satış yapacaklar için bir e-ticaret çözümü olarak da Shopify Lite adı verilen bir hizmeti daha mevcuttur.

Elbette böyle bir yazılım için harcama yapmadan önce Shopify’ı denemek isteyeceksinizdir. Bunu düşünen şirket, meraklı kullanıcıları için Shopify’ı test amaçlı kullanabileceğiniz 14 günlük ücretsiz kullanım paketine sahip. Ücretsiz kullanım paketiyle sistemi keşfetmek isterseniz, bu sayfaya ulaştıktan sonra mail adresinizi girip, “Get Started” butonuna basarak hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Shopify’ın e-ticaret mağazanız için hangi paketinin uygun olduğuna göz atmak, tüm hizmet paketleri, harici ve dahili masrafları detaylarıyla incelemek isterseniz, buradan Shopify fiyatlarını inceleyebileceğiniz resmi sayfaya geçiş yapabilirsiniz.

Shopify hangi programlama dilini kullanıyor?

Shopify, Ruby temelli bir şablon dili olan Liquid ile temellendirilmiş açık kaynaklı bir yazılımdır. Shopify hizmetinizi satın alıp kurulumunuzu tamamladıktan sonra, bu şablon dilini kullanarak dilerseniz mağazanızı istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Ayrıca Shopify’ın blogunda yayınlanan Liquid alıştırmalarıyla servisinizi nasıl özelleştirebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Shopify ile hangi ürünler satılabilir?

Shopify ile yasal olan hemen her türlü ürünü satabilirsiniz. Buna dijital ürünler, yazılımlar, videolar, ses dosyaları, kurslar ve hizmetler de dahildir. Shopify’ın online ödeme sistemini kullandığınızdaysa bazı ufak kısıtlamalar var. Buna göre; eğer Shopify’ın online ödeme sistemini kullanacaksanız:

  • Uyuşturucu ve uyuşturucu nitelik veya içerikli ürünler
  • Akıl ve zihne etki eden kimyasallar
  • Kumar veya loto gibi şans oyunlarına ilişkin biletler
  • Alkol çeşitleri
  • Yetişkin içerikleri ve servisleri

Kategorisindeki ürünlerden herhangi birini satamazsınız. Daha kapsamlı yasal geçerlilik şartlarını incelemek için Shopify ödeme sistemleri için kullanım sözleşmesine gözatabilirsiniz.

Shopify Nasıl Kullanılır?

Daha önce belirtmiş olduğumuz üzere Shopify kullanıcıları, sistemi denemek adına 14 günlük ücretsiz deneme sürümüne kaydolabilirler. Bu ücretsiz sürümü deneyerek, Shopify nasıl kullanılır ve Shopify kurulumu nasıl yapılır gibi birçok sorunun cevabına erişebilir, ardından mağazanıza uygun bir Shopify planı satın alarak, kendi e-ticaret mağazanızı yapılandırabilirsiniz.

1- Shopify’a üye olun

Shopify.com adresini ziyaret edin ve hemen ardından mail adresinizi yazıp, “Get Started” butonuna tıklayarak üyeliğinizi oluşturmanın ilk adımını atın. Shopify mağazanızı oluştururken vereceğiniz isim mağazanızın adı olarak kullanılacağından dikkatli bir seçim yapın. Daha önce aynı isimde bir Shopify mağazası açılmamış olduğundan emin olun.

Bu adımı tamamladığınızda isim, adres bilgisi, ülke ve irtibat numarası gibi birkaç bilgi daha talep edilecektir. Aynı zamanda bu sayfada satacak ürünlerinizin olup olmadığı ve ne tip ürünleri satmayı hedeflediğinize dair seçim yapmanız istenecektir. Yanıtları kendi kişisel kararlarınız doğrultusunda verebilirsiniz.

2- Shopify mağaza kurulumu

Kaydolduktan sonra doğrudan mağaza yöneticisi ekranınıza yönlendirileceksiniz. Artık mağazanızın görünümünü özelleştirmeye, ürünleri yüklemeye ve ödeme ve gönderim ayarlarınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

3- Bir tema ve şablon seçin

Shopify tüm kullanıcıları açık olarak servis sunan kendine ait resmi tema mağazasına sahiptir. Bu temaları kullandığınızda, tasarımcılardan tam destek almanız garantidir. Böylelikle mağazanın emin ellerde olduğundan emin olabilirsiniz. Shopify tarafından sunulan tüm temalar, tek bir kod satırına dahi dokunmak zorunda kalmadan yapabileceğiniz kapsamlı bir değişiklik listesiyle gelir. Premium temalar daha fazla modifikasyonla gelir, ancak bu ücretsiz temalardan birini kullanarak harika bir e-ticaret mağazası oluşturamayacağınız anlamına gelmez. Bir Shopify teması üstünde köklü değişiklikler yapmak isterseniz, HTML ve CSS kaynağına erişerek neredeyse tüm tasarımsal değişiklikleri halledebilirsiniz.

4- Shopify ayarlarını düzenleyin

Shopify temalarının çoğu, mağazanızın görünümünü büyük ölçüde değiştirebilecek basit değişiklikler yapmanızı sağlar. Böylece, mağazanızın binlerce internet sitesinin bir başka klonu gibi görünmeyeceğinden emin olabilirsiniz.

Yönetici ekranınızın, sol taraftaki gezinme menüsünden "Temalar" ı seçin. Bu sayfadan aktif temanızı en üstteki kutuda görebilirsiniz. Buradaki basit ayarlar ve işlevleri kullanarak temanızı dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. İsterseniz “Edit HTML/CSS” menüsünden, sitenizin HTML ve CSS kaynağını da düzenleyebilirsiniz. Bu alandan mağazanız için yapabileceğiniz temel değişiklikler şunlarıdır:

  • Logonuzu yüklemek
  • Ana sayfaya manşet veya slayt ekranı eklemek
  • Öne çıkan ürünleri fonksiyonel olarak ürün sayfalarına eklemek
  • Koleksiyon sayfasının her satırında kaç adet ürünün listeleneceğini belirlemek
  • Temanızın renk şeması
  • Temanızın yazı tipi ayarları

5- Shopify ürün ekleme

Soldaki çubuktan “Ürünler/Products” seçeneğini seçin. Ardından, sayfanın sağ üst köşesinde mavi bir "Ürün ekle" düğmesinin belirdiğini göreceksiniz. Bu sayfa açıldığında ürünleriniz hakkında gerektiği kadar ayrıntı eklemek için bir ürün ekleme sayfasıyla karşılaşacaksınız. Özellikle isim, açıklama ve URL gibi SEO açısından size yardımcı olacak alanları es geçmeyin. Müşterileri öğeleriniz hakkında bilgilendirmek için mümkün olduğunca değişkenlerle ilgili fazlasıyla ayrıntı ekleyin.

Bu ürün sayfası, aynı zamanda ürün resimleri yüklemek için kullanacağınız ekrandır. Resimler yüklendikten sonra bunları yeniden düzenleyebilir ve sıralamalarını değiştirebilirsiniz. Ürün resimleri bir satışın kaderini belirleyebilir, ürünlerinizi en iyi şekilde gösterdiğinizden emin olun ve yakın çekimlerdeki ürünün benzersiz özelliklerini vurgulayın. Mağazanızın düzenli görünmesini sağlamak için, tüm görselleri aynı boyutlarda tutmaya özen gösterin. Ürün eklemek için gerekli tüm alanları doldurduğunuzda her zaman üst ve alt sağ köşelerde “Ürünü kaydet” düğmesine tıklamayı unutmayın.

6- Mağazanızı yayına hazır hale getirin

Mağazanızın eksiklik çalıştığından emin olmak adına, kontrol panelinden her bir menüye göz atıp, ilgili diğer basit ayarlamaları yapmayı unutmayın. Kullanacağınız online ödeme sistemlerini belirleyip, bu sistemler hakkında araştırma yapmalı ve mağazanızdan kredi veya banka kartıyla alışveriş yapılması için Sanal POS servisi almalısınız. PayPal şu an için ülkemizde faaliyet göstermiyor olduğundan ödeme kolaylığı olarak Garanti Sanal POS, İyzico veya PayU’yu tercih edebilirsiniz.

Shopify Kullanan Siteler

Shopify kullanan siteler sadece küçük e-ticaret mağazalarını temsil etmiyor. Bunların dışında birçok dünya devi marka e-ticaret çözümü olarak Shopify altyapısından faydalanıyor. İşte onlardan bazılarını keşfetmeniz için yerli ve global ölçekte en başarılı Shopify kullanan siteler:

01 - Tesla Motors

02 - Red Bull

03 - Tattly

04 - MVMT Watches

05 - Lady Gaga Offical Shop

06 - Kendall & Kylie

07 - Adele

08 - Taylor Stitch

09 - YapHane

10 - Nemesis Shoes

11 - HobimDogada

12 - Sushimoto

13 - VeganDükkan

Bu içerik size yardımcı oldu mu? WM Aracı içeriklerini kullanıcı odaklı iyileştirebilmemiz için geri bildirimde bulunabilirsiniz.
Aklına bir soru mu takıldı?

O Zaman Uzmana Sor!

Sorunuz yanıtlandığında size bir bilgilendirme maili ileteceğiz.

Uzmana Sorulanlar

  • 1 HTS Kaydı
    Abdullah İnstagram konuşmaları hts Ye yansırmı... HTS Kaydı
  • 2 Xing
    Zeynep Almanya'da hemşire olarak çalışmak için ilan vermek istiyorum... Xing
  • 3 YS Belgesi
    Mehmet Sami Merhaba, Kendi sunucum yok bir hosting firması bünyesinde barınmakta olan bir blog sitem var bunun i... YS Belgesi
  • 4 Home Ofis
    shahram montazeri dear sir, information was so clear and to the point thank you for that. opening the company is... Home Ofis
  • 5 Home Ofis
    HASAN Ben bir emekli teknik elemanım mesleğimi devam ettirmek için evimde faaliyatimi sürdürmek istiyorum.... Home Ofis
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al